Bugün

Van'da korkunç olay: Bebek arabalı anneler, aracın çarpmasıyla havada uçtu

Van'ın İpekyolu bölgesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği araç, kaldırımda ilerleyen bebek arabalı iki kadına çarptı.

10 Eylül 2023 - 17:36

Kaza, İskele Caddesi üzerinde yaşandı. Kaldırım üzerinde yürümekte olan iki anne ve bebek arabaları, bir hafif ticari aracın çarpması sonucu havaya uçtu. Bu üzücü olay sonrası yaralanan anneler ve bebek, olay yerine ulaşan sağlık görevlilerince hastaneye sevk edildi. Hastanede tedavi görmekte olan annelerden birisinin ayağının ciddi şekilde yaralandığı; diğer anne ve bebeğin durumunun ise stabil olduğu bildirildi. Yaşanan bu dehşet anları, yakındaki bir işletmenin güvenlik kameralarına yansıdı.

"O bebeği koruyan bebek arabasıydı"

O anları tanık olan Metin Elaslan, dükkanında müşterisiyle meşgulken duyduğu fren sesi üzerine dışarıya çıktığını ifade etti. Elaslan, "Hemen yakındaki polislerin hızla müdahalede bulunması ve ambulansın hızla olay yerine ulaşması büyük şanstı. Orada iki anne ve bir bebek vardı. Bebek için büyük koruma sağlayan şey bebek arabasıydı. Bu araba olmasaydı, sonuç çok daha kötü olabilirdi. Olayı doğrudan gözlemledim; bir kadın, çarpmayla birlikte yaklaşık 10 metre uzağa savruldu. Gerçekten içler acısı bir durumdu. Öğrendiğimize göre yaralı kadınlardan birisi hamileymiş ve şükürler olsun ki, durumu iyi. Trafikte dikkatsizlikle de büyük zararlar verilebiliyor." şeklinde konuştu.