Kars Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, din görevlilerine KKKA (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) hastalığı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele hakkında bilgilendirme seminerleri verdi.
Sultan Alparslan Külliyesi toplantı salonunda düzenlenen seminerlerde Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Kırım Kongo Kanamalı Ateşin kene ısırması sonucu bulaşan bir hastalık olduğunu, vücuda yapışan kenenin çıplak el kullanmadan vücuttan alınması gerektiğini ifade ederek böyle bir durumla karşılaşan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini vurguladılar.
Şiddetin küresel bir sorun olarak tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu belirten Kars Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, “Şiddet kullanımı pek çok farklı şekilde gerçekleşebilir. Fiziksel şiddetin yanı sıra bazı duygusal yöntemler ya da manipülasyonlar da birer şiddet davranışı olabilir.
Bu sebeple, daha kapsamlı bir çerçeveden ilişkilerdeki güç ve kontrol dinamiklerini sorgulamak, şiddetin önüne geçmeye yardımcı olur. Şiddet mağdurlarını, şiddet içeren ilişki hakkında konuşarak destek talep etmeye davet ediyoruz. Şiddete uğrayan kişiler, şiddete uğrama riski bulunan kişiler ve durumu fark eden yakınları ALO 183 hattı üzerinden başvuru yapabilirler." şeklinde bilgilendirdiler.
Program soru cevap şeklinde devam etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: