Kars Kalesi eteklerinde bulunan, Tarihi 12 Havariler Kilisesi "Kümbet Cami" olarak kullanılan bölge yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri alan olarak biliniyor. Aynı alan içerisinde bulunan ve papazın evi olarak bilinen tarihi bina kim ve kimlerin hizmetinde bilinmiyor.
Kars Kalesi bölgesinde yapılan çalışmalarla Kars'ın en önemli turizm rotası haline gelen bölgede birçok tarihi değer bulunuyor. Bunların en başında da harabe bir halde iken gün yüzüne çıkarılan Beylerbeyi Sarayı bulunuyor. Sarayın hemen alt kısmında bulunan ve Kars'taki en eski tarihi yapı olma özelliğini taşıyan Tarihi 12 Havariler Kilisesi "Kümbet Cami" bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri alan. Aynı alan içerisinde bulunan ve papazın evi olarak bilinen tarihi bina Dönemin Kars Belediye eski Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından 2006 yılında restorasyonu yaptırılarak yeniden turizme kazandırılmıştı. Ancak sonraki dönem belediyesi tarafından 2013 yılında kültür varlığı olup devlete ait olan “Papazın evi” biri veya birilerine adeta peşkeş çekildi. Yıllardır kapıları kapalı olan ve turizme hiçbir şekilde hizmet vermeyen bu binanın akıbeti nedir, kim ya da kimler bu binada ne gibi hizmetler vermektedir bilinmiyor.
Oysaki tescilli ve kültür varlığı özelliği taşıyan bu bina turizm alanında da halkın ve turistlerin görmesi, gezmesi anlamında önem taşıyor. Bu konuda başta Kars Valiliği, Kars Belediyesi ile Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü herhangi bir çalışma yapmış mı veya yapacak mı? Merak konusu oldu.
Tarihi yapının turizme hizmet vermesi isteniyor
Kars’ta Papazın evi olarak bilinen "Kültür Varlığı" hangi amaçla kullanılıyor merak konusu oldu.
Yayınlanma :
30.10.2023 10:46
Güncelleme :
30.10.2023 10:46


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: